onsdag 31 augusti 2011

Kiki Strike - Kirsten Miller



Kiki Strike är en bok som alla måste verkligen läsa. Den har allt. Den är mysig. Spännande. Bra påhittad. Jag tyckte den var suverän helt enkelt. Helt klart en 10 poängare. Och nu vill jag absolut börja läsa tvåan!
Det var som var lite kul också var i att i slutet på varje kapitel så fanns det små tips. Typ som, hur du känner igen en oäkta diamant, också hur du förföljer en människa. Såna tips! Dock så var kapitelerna väldigt långa och det kändes som om man bara läste och läste.


Ananka lever ett ganska så tråkigt liv. Hon går i skolan. Håller sig undan för "de fem". Hon läser mängder med böcker. En dag så tar nyfikenheten över och hon klättrar ner för ett rep i marken som finns i en park. Hon klättrar ner och har hittat skuggornas stad! Hon får också syn på en liten tjej som klättrar upp för repet. Hon börjar följa efter en tjej vid namn Kiki Strike. Hon är 1,50 lång och har alldeles vit hår. Hon följer efter henne och alldeles snart blir som vänner. 
Tillsammans med 4 andra tjejer som har olika personligheter börjar dom söka igenom Skuggornas stad som ligger under New York. Men eftersom tiden går och dom börjar ana att dom inte är ensamma att försöka hitta skatter och hemliga gångar. Och Kiki Strike har sina egna skäl över att söka över skuggornas stad. Kanske något som kan sätta dom i livsfara. 




Det är helt klart värd sina 384 sidor. Barn/ungdoms avdelningen på biblioteket kan ha riktiga fynd ibland! :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar